perjantai 29. marraskuuta 2013

Ei minusta pyyhekumien tekijää tule

Löysin työtilaa siivotessani pienen pakkauksen, joissa oli pyyhekumien tekoon tarkoitettua massaa, ohjeet ja joitakin työkaluja. Kyseessä oli ilmeisesti jokin "aloituspakkaus", jota en muista hommanneeni. Otin kuitenkin asiakseni heti testaa, että millaista tämä homma olisi ja täytyy kyllä sanoa, että en onnistunut, enkä myöskään hommasta tykännyt.

Pyyhekumeja(ko?)

Muotoa muovaillessa massa oli halkeilevaa, vaikka sitä kuinka paljon yritti käsissä lämmittää. Sitten kun vihdoin sain niistä edes suurinpiirtein tunnistettavan näköisiä (paitsi tuo yks :D) ja aloin siirtämään niitä pellille, nämähän pitää siis paistaa, kynsistä jäi jälkiä massaan, johon ei muuten meinannut saada minkäänmoista muotoa. No, tätä en ainakaan tule enää toista kertaa tekemään, mutta olenpa kokeillut.

Sain myöskin viime viikolla aloittamani huivin valmiiksi.

Cardiff-huivi

Ohje on UllaneuleestaCardiff-huivi. Jouduin hieman soveltamaan ohjetta, koska loppua kohden alkoi pahasti näyttämään siltä, että lanka loppuu kesken. 
Lanka on itse värjäämäni puuvillalanka ja painoa työlle kertyi 240g. Ohje oli mukava neuloa telkkaria katsoessa, kun ei tarvinnut keskittyä mihinkään hankalaan kaavioon. Nyt alkaa neulomisen saralla jämälankojen tuhoaminen.

Suklaakakku, voikreemikuorrutteella

Leipomisinnostus iski tänään ja päädyin kokeilemaan Koristeelliset kakut- lehden numero 1, perussuklaakakkuohjetta. Lisäksi tein hieman pursotusharjoituksia voikreemellä. Se kun ei ole vahvin laji ollenkaan. Eipä tuo kaakku häävin näköinen ole, mutta maku oli loistava. Kakkupohja ei ollut liian makea ja voikreemi sopi hyvin antamaan makeutta. Kakun väliin lykkäsin banaanisosetta. Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti